Kitap Listesi
Merhabalar
Her yazılımcının olduğu gibi benim de bir kitap listem var. Bu kitap listesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazılım konusunda kendini geliştirmek isteyenler bu kitapları okuyabilir. Bazı kitaplar Java teknolojilerine özgü bazıları ise genel kitaplar. Zaman zaman bu listeye yeni kitaplar ekleyip bazı kitapları çıkartabiliyorum. Böyle bir durumda bu sayfayı da güncelleyeceğim. Kitap listesini seviyeye göre sıralamaya çalışacağım. Bazı kitaplar için altta açıklamalar bulunmaktadır. Kitap listesine gelirsek:
Head First Java*
Head First Design Patterns*
JUnit in Action 2*
Test Driven Development by Example*
Clean Code*
Refactoring - Improving the Design of Existing Code*
Effective Java*
Pojo in Action*
Code Complete*
Domain Driven Design
Clean Coder
Effective Unit Testing
Java Concurrency In Practice
Working Effectively Legacy Code
Pratik Agile
Pratik Spring
Design Patterns Elements of Reusable Object-Oriented Software (GoF)*
Implementation of Design Patterns
Agile Software Development
Extreme Programmin Explained
Patterns of Enterprise Application Architecture
Functional Programming for the Object Oriented Programmer
Object Oriented Analysis and Design
Object Oriented Software Engineering
Structure and Interpretation of Computer Programs
Modern Operating Systems
Head First Java: Bu kitabı okumadım ama detaylı inceledim. Java’ya yeni başlayanlar için tavsiye ettiğim bir kitap.
Head First Design Patterns: Özellikle yeni başlayanlar için tasarım desenlerini akılda bırakan bir kitap. Mutlaka tavsiye ederim.
JUnit in Action 2: JUnit4, Mocking, stubbing gibi konuları güzel anlatıyor. İlerideki konuların teknolojileri eski kalmış olabilir. Neticede bir in Action kitabı.
Test Driven Development by Example: Yine yeni başlayanlara tavsiye edebileceğim bir kitap.
Clean Code: Her yazılımcının mutlaka okuması gereken bir kitap.
Refactoring - Improving the Design of Existing Code: Clean Code gibi bu kitap da herkesin okuması gerekenler arasında
Effective Java: Her Java’cının mutlaka okuması gereken bir kitap. Joshua Bloch tarafından yazılmış Java ile ilgili önemli detayları anlatıyor. Kitabın Java 8 için olan hatta Java 9 için bir yeni baskısı olsa güzel olurdu.
Pojo in Action: Chris Richardson tarafından yazılmış, tasarım ve mimariye giriş niteliğinde bir kitap. Kitap kullandığı teknolojilere göre eski kalsa da teorik bilgiler her zaman tazeliğini korur. Yine bu kitabı da herkese tavsiye ederim. Özellikle mimari konularında yeni olanların ufkunu açacaktır.
Code Complete: Bu kitabı okumaya başladığımda bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum. Bir tavsiye üzerine okumaya başladım. Kitap çoğunlukla teorik bilgiler üzerine ve herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Effective Unit Testing: Ben bu kitabı bir AnkaraJUG etkinliğinde kazandım. Listemde ama henüz okumadım. AnkaraJUG ve Manning Pub.‘a teşekkürlerimi sunuyorum.
Design Patterns Elements of Reusable Object-Oriented Software(GoF): O meşhur Design Patterns kitabı, mutlaka herkes okumalı